bouw1
scenariostudie - A
impressie1
impressie2
nts-nijmegen_80-montage_02

NTS          Nijmegen 

  • project: stedenbouwkundig ontwerp

  • ontwerp: 2017 - 2019

  • bouw: 2019 - 2020

  • omvang: 2.200 m2 (kantoor, research, productie en cleanroom)

  • opdrachtgever: NTS, Wolverhoek

  • rol: stedenbouwkundige, supervisie ontwerpteam

NTS is eerstelijnstoeleverancier voor het ontwikkelen, maken en assembleren van complexe (opto)mechatronische systemen en mechanische modules voor grote hightech machinebouwers. 

De vestigingen van NTS in Nijmegen, Wijchen en Doetinchem worden vanaf april 2020 gezamenlijk gehuisvest in een nieuw kantoor / research / productiegebouw op de Noviotech Campus in Nijmegen.

NTS (gebruiker van het gebouw) en Wolverhoek (ontwikkelaar/eigenaar) hebben gezamenlijk SUAR gevraagd het proces te begeleiden en het stedenbouwkundig ontwerp voor het gebouw op het kavel te ontwikkelen. 

We hebben een scenariostudie gedaan met verschillende gebouw vormen en oriëntaties. Daarna hebben we samen met de gebruiker de uitgangspunten vastgelegd en de projectdefinitie bepaald. 

Vervolgens heeft SUAR de esthetische supervisie gehad op het architectonisch en interieurontwerp van 2architecten en YKSI. 

Het project is verder uitgewerkt door: Altavilla (bouwmanagement), Thijssen Technisch Management (installatieadvies), Adviesbureau Tielemans (constructief advies), Cornelissen aannemingsbedrijf (bouwkundig aannemer) en Kuijpers (installatietechniek)

Fotografie: Gordon Jack Fotografie

Impressies en ontwerp gebouw: 2architecten

film: SUAR