GEHL ARCHITECTS TOOLBOX
maquette
couting
back onto
JIAZUO COUNTING 3
GEHL VISIT
2016-06-15 10.53.50
IMG_7118
10 UITVOERING
presentatie-8_edited
bottomup copy

Casestudy Kleine Berg / Vrijstraat   Eindhoven

'Gehl Architects Toolbox' 

  • project: onderzoek Van Aken Academy, lezing Van Abbe Museum (26 mei 2016)

  • onderwerp: analyse kwaliteiten volgens methodiek van Gehl Architects Kopenhagen

  • onderzoek: 2016-2017

  • opdrachtgever: Van Aken Architecten

  • rol: projectarchitect, presentatie lezing (namens Van Aken Architecten)

Het doel van de Van Aken Academy was om met onderzoek en casestudies het vakgebied te verdiepen en te verbreden. In het kader van de tentoonstelling ' Van wie is de straat?' van het Van Abbe museum, werd Van Aken gevraagd een dialoogavond te presenteren over een thema gerelateerd aan de straat. De werkwijze en werkveld van het Deense bureau Gehl Architects speelt zich af op straat en dus hebben we met 7 ontwerpers van Van Aken een casestudy gedaan in de Kleine Berg en Vrijstraat in Eindhoven om een analyse van de bestaande kwaliteit te maken en verbeteringen te benoemen. Ook is het bureau van Gehl Architects in Kopenhagen bezocht voor een rondleiding en interview over het onderzoek. 

De toolbox van Gehl bestaat uit methodes om ter plekke te meten, analyseren, schetsen, filmen en interviewen. Het onderzoek duurde 4 maanden en monde uit in een aantal videos en een 3 meter lange maquette van het onderzoeksgebied. 

Op de presentatieavond op 16 mei 2016 werd een mooie dialoog gevoerd met bewoners, ondernemers, geïnteresseerden en professionals over studie en kansen en bedreigingen voor het onderzoeksgebied. 

In onderstaande compilatie van 8 minuten is het onderzoek en conclusies samengevat.